Cart

0 Products Total € 0,00 Go to cart
Close

News Archives

News 1

News 1

In de steden Pokhara en Kathmandu zijn ontelbaar veel geldwisselkantoren waar euro biljetten omgewisseld kunnen worden in Nepalese roepies. Ook zijn er meerdere pinautomaten in deze steden. Wel kampt Nepal met een ernstig stroomtekort, waardoor de elektriciteit regelmatig uitvalt. Zorg er dus voor dat je nooit volledig van pinnen afhankelijk bent in geval van storingen.

News 2

News 2

Geografisch gezien kan Nepal in drieën worden onderverdeeld, namelijk de zuidelijke strook grenzend aan India, de laagvlakte Terai, in het noorden het Himalaya-hooggebergte, en daar tussenin het centrale heuvelgebied ook wel de ‘Hilly region’ genoemd. Nepal kent door haar enorme hoogteverschillen een unieke variëteit aan klimaten en landschappen. Zo heerst er in de laagvlakten (onder de 500 m) een heet en subtropisch klimaat, in de heuvelgebieden is het subtropisch en in de bergen (max. hoogte 8.848 m. / Mount Everest) heerst een alpenklimaat.

News 3

News 3

Een belangrijk werkterrein van NDA is het verstrekken van informatie en advies aan Nepalgeinteresseerden. In deze rubriek wordt zeer uitgebreide achtergrondinformatie over de Nepalese samenleving evenals reisinformatie voor een ieder toegankelijk gemaakt. Ook boeiende boeken en films als voorbereiding op uw reis alsmede Nepalese restaurants in Nederland om na terugkomst weer even in de "mood" te komen zijn hier te vinden. We nodigen u van harte uit om door de verschillende onderwerpen te "klikken".

News 4

News 4

NDA is een samenwerkende stichting die zich richt op een rechtvaardige en duurzame samenleving in Nepal. De kleinschalige projecten die een zichtbare bijdrage leveren aan het verbeteren van de leefomstandigheden van Nepalezen worden financieel ondersteund en professioneel begeleid bij de uitvoering ter plaatse. De noodzakelijkheid, directe participatie van de lokale bewoners, transparantie en duurzaamheid vormen de uitgangspunten bij de selectie van projecten.

  • 1
  • 2
News 1 Tuesday, 11 December 2012 08:23
News 1 In de steden Pokhara en Kathmandu zijn ontelbaar veel geldwisselkantoren waar euro... Read more
News 2 Tuesday, 11 December 2012 08:23
News 2 Geografisch gezien kan Nepal in drieën worden onderverdeeld, namelijk de zuidelijke... Read more
News 3 Tuesday, 11 December 2012 08:23
News 3 Een belangrijk werkterrein van NDA is het verstrekken van informatie en advies aan... Read more
News 4 Tuesday, 11 December 2012 08:23
News 4 NDA is een samenwerkende stichting die zich richt op een rechtvaardige en duurzame... Read more